Masterbranders

Explanimations

Wat is een Explanimation?
Een Explanimation is een animatievideo van maximaal 2 minuten waarin uitleg gegeven wordt over bijvoorbeeld een dienst, product, organisatie of bedrijfsstrategie. Explanimations worden vaak gebruikt om ingewikkelde onderwerpen te simplificeren. Dat wordt gedaan door middel van een voice-over die het onderwerp uitlegt en animatiebeelden om het verhaal beeldend te ondersteunen.

Waarom een Explanimation?
Door de grote hoeveelheid informatie die men dagelijks op zich afkrijgt is de aandachtsspanne sterk gedaald. Kijkers en luisteraars worden steeds kritischer met de informatie die ze tot zich willen nemen en haken daardoor al snel af. Hierdoor is het lastig om de kijker / luisteraar te blijven binden en te boeien. Een Explanimation biedt hierbij uitkomst. Door gebruik te maken van een video van maximaal 2 minuten, een goede voice-over en ondersteuning door middel van verrassende visuele elementen, blijven de kijkers geboeid en kun je als organisatie de gewenste boodschap overbrengen.

Productieproces
Na een heldere afstemming over het onderwerp en inhoud van de Explanimation, wordt samen met de opdrachtgever een voice-over tekst geschreven. De voice-over, ingesproken door een professionele stemacteur, is de basis van de animatie. Vervolgens wordt een storyboard, een visuele vertaling van de verschillende scenes, gemaakt. Het storyboard vormt samen met de voice-over input voor de professionele animator om de scenes in bewegend beeld om te zetten. Nadat tussentijds een aantal keren is afgestemd is het eindproduct een animatie, ondersteund met voice-over, van max 2 minuten. Deze wordt uiteraard pas opgeleverd als zowel de opdrachtgever als MasterBranders tevreden zijn met het eindresultaat.

Voorbeeld Explanimations
Benieuwd hoe zo’n Explanimation eruit ziet? Klik hier voor projecten van eerdere opdrachtgevers.

Interesse
Meer weten over het inzetten van een Explanimation, de ontwikkeling en prijs? Neem gerust contact op!

Comments are closed.