Masterbranders

Projecten

KLM – Optimalisatie Werkgeversimago

KLM heeft als doel gesteld om meer young potentials aan te nemen binnen de verschillende KLM startersprogramma’s. Met de huidige war on talent, veroorzaakt door een aantrekkende economie en het ondernemende karakter van de nieuwe generatie, is het voor organisaties als KLM een uitdaging om het best passende talent te vinden en te binden. Om ervoor te zorgen dat KLM nog meer top of mind is bij afstudeerders en starters, kan KLM voor een deel gebruik maken van haar sterke bedrijfsimago, maar zal vooral aan haar werkgeversimago moeten werken om dit te bewerkstelligen.

MasterBranders ondersteunt de recruitment- en arbeidsmarktcommunicatie-afdeling KLM bij het ontwikkelen en inzetten van offline als online tools, het maken van samenwerkingsafspraken met studieverenigingen en universiteiten, het organiseren van inhousedagen, het uitrollen van een referralprogramma’s en het inzetten van social media campagnes. Onderstaande video over één van de startersprogramma’s van KLM is bijvoorbeeld ontwikkeld om in te zetten als communicatiemiddel op social media.

Dit heeft geresulteerd in een nummer 1 positie in het onderzoek van Intermediair, waarbij KLM als meest favoriete werkgever onder hoogopgeleiden is bestempeld.